Hart tot Hart Genezing

Colon hydrotherapie

Wilt u weten of uw zorgverzekeraar mijn consulten vergoedt en onder welke omstandigheden? Klik dan hier of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Wat is Colon hydrotherapie?

Bovenstaande afbeelding is afkomstig uit de ‘Emotionele Release Methode’, ontworpen door Coventina

Colon hydrotherapie (CHT) is een behandeling gericht op het spijsverteringssysteem en richt zich specifiek op de dikke darm, ‘het colon’. Doorgaans denkt men alleen aan het reinigende aspect van deze behandeling of aan afvallen. Dit alles vindt ook zeker plaats.

Daarnaast zou ik de CHT willen omschrijven als een Genezingsproces waarbij dat wat heling behoeft aan de oppervlakte komt. Het lichaam is oneindig intelligent en vanuit die intelligentie zal de darm, zodra in de gelegenheid gesteld, zich ontdoen van blokkades en spanningen die vroeg of laat leiden tot ziekte.

De dikke darm is verantwoordelijk voor de vertering op alle niveaus (fysiek, emotioneel, mentaal). Indien er sprake is van spanning, dan zal de darm haar core business, het bedrijven van de peristaltiek (kneedbeweging darm die verantwoordelijk is voor de opname en passage van voedsel), onvolledig uitvoeren.

In de praktijk blijkt er veel spanning te leven in ieders darm. Door deze spanning aan de hand van palpatie (een drukkende beweging op de buik die toont waar lucht=spanning aanwezig is) en de milde druk van water te ont-dekken, kan deze worden losgelaten. Tijdens dit proces van loslaten wordt er door de behandelde dikwijls onverwerkte emoties ervaren. Door hiermee in contact te komen, kan de spanning die zich heeft vastgezet in de darm, loskomen. Ter plekke zal de darm zijn peristaltiek weer oppakken, oftewel, zijn vitaliteit terugwinnen.

De interventie van een CHT behelst een niet-forcerende methode (onder “Werkwijze” beschreven) waarbij in- en uitstromend water de darm ‘uitnodigt’ om aanwezige spanning los te laten. In combinatie met palpatie faciliteert een CHT de darm in het genezingsproces. Vaker hoor ik na afloop van de CHT ‘dat dit een totaal andere behandeling was dan verwacht of mee bekend’ en voelt de behandelde zich ‘helder en opgelucht’.

Meer informatie over Indicaties en Contra-indicaties.

Behandelingen en Tarieven

Benieuwd welke behandeling het beste bij jou past? Of wil je weten hoeveel het kost om een behandeling te laten doen?

Praktijkadres

Oude Singel 118B

2312 RE Leiden
06 20278441
info@harttothartgenezing.nl

 

Openingstijden

Maandag: 9:00 - 20:00u
Dinsdag: 9:00 - 20:00u
Woensdag: 9:00 - 20:00u
Donderdag: 9:00-20:00
Vrijdag: 9:00 - 20:00u
Zaterdag: 12:00 - 18:00u