Hart tot Hart Genezing

Werkwijze

Wilt u weten of uw zorgverzekeraar mijn consulten vergoedt en onder welke omstandigheden? Klik dan hier of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

De behandeling wordt uitgevoerd nadat er een intake gesprek heeft plaats gevonden, een diagnose is gesteld en eventuele contra-indicaties zijn uitgesloten. Met ontbloot onderlijf neem je plaats op de behandeltafel. Het speculum wordt in zijligging ingebracht waarna je op je rug gaat liggen. Het onderlichaam wordt afgedekt met een handdoek.

Tijdens de behandeling onderga je de gevolgen van de in- en uitgaande waterstroom en richt je je aandacht op de eigen ontspanning aan de hand van de ademhaling.

Gefilterd water op lichaamseigen temperatuur (32 °C – 38 °C) stroomt onder lage druk de dikke darm in. Op het moment dat de natuurlijke peristaltische darmbeweging op gang komt, loopt het water weer naar buiten. Faciliterend aan dit loslaat-proces, zijn palpatie van de buik en een een diepe buikademhaling. Hierdoor laat de darmwand aangekoekt materiaal (‘slakken’) los en verlaat dit samen met het water het colon. Door dit zich herhalende proces worden toxines verwijderd, als gevolg van het ontspannen, ‘weer op zijn gemak raken’, van de darm.

Na afloop wordt het speculum verwijderd en kun je op de w.c. het restant aan water en mogelijk meer ontlasting kwijt raken.

Tijdens de nabespreking evalueren we de behandeling en wordt bepaald of er noodzaak bestaat voor een gevolg.

Doorgaans komt binnen één à twee dagen na de Colon hydrotherapie, de stoelgang weer op gang.

“Colon Hydromat”

Lees ook:

Behandelingen en Tarieven

Benieuwd welke behandeling het beste bij jou past? Of wil je weten hoeveel het kost om een behandeling te laten doen?

Praktijkadres

Oude Singel 118B

2312 RE Leiden
06 20278441
info@harttothartgenezing.nl

 

Openingstijden

Maandag: 9:00 - 20:00u
Dinsdag: 9:00 - 20:00u
Woensdag: 9:00 - 20:00u
Donderdag: 9:00-20:00
Vrijdag: 9:00 - 20:00u
Zaterdag: 12:00 - 18:00u